Cases

Case: Ajax

AFC Ajax behoort tot de topclubs van Nederland. De club heeft dan ook een grote groep fans, niet alleen in het stadion, maar ook online. Zo is Ajax met 800.000 likes het grootste Nederlandse sportmerk op Facebook. Ajax was echter niet in staat om een trouwe supporter uit het stadion als zodanig te herkennen op de website.
lees meer

Case: ANWB

De ANWB is met 4 miljoen leden de grootste vereniging van Nederland. De organisatie biedt zowel leden als niet-leden tal van producten en diensten op het gebied van mobiliteit, vakantie en vrije tijd. De ANWB wilde de online verkoop daarvan verhogen.
lees meer

Case: NBTC

Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) probeert buitenlandse toeristen en zakelijke reizigers te verleiden tot een bezoek aan Nederland. NBTC wilde sitebezoekers relevante boekingsmogelijkheden aan gaan bieden, zonder daarbij een advertentieplatform te worden dat afbreuk doet aan het opgebouwde merkvertrouwen.
lees meer

Case: PSV

De Eindhovense voetbalclub PSV behoort tot de oudste clubs van Nederland en geniet ook internationaal bekendheid. PSV ondersteunt haar core business voetbal met allerlei online activiteiten, zoals een fanshop en online communities. PSV wilde graag, naast de fysieke steun van fans in het stadion, ook hun online betrokkenheid vergroten.
lees meer

Case: Voetbal International

Voetbal International (VI) brengt het publiek op de hoogte van alle (inter)nationale ontwikkelingen in het topvoetbal. Daarvoor zet VI allerlei content en kanalen in: een interview voor de webradio, een reportage voor het papieren tijdschrift, een wedstrijdverslag voor de website, enzovoort. VI wilde deze veelzijdige contentproductie efficiënter laten verlopen.
lees meer

Case: Wageningen UR

Wageningen UR, autoriteit op het gebied van voeding en leefomgeving, telt negen onderzoekscentra, één universiteit en negentig leerstoelgroepen. Al deze suborganisaties hadden elk een eigen website. Dat kon efficiënter: er moest één site komen, die alle content centraal ontsloot voor alle doelgroepen van Wageningen UR.
lees meer

Case: WPG Uitgevers

WPG Uitgevers heeft meer dan 25 onafhankelijke merken onder haar paraplu, waaronder tijdschriften als Voetbal International en Happinez, en uitgeverijen als De Bezige Bij en Querido. WPG Uitgevers wilde graag meer inzicht hebben in online bezoekers: wie zijn ze en waarom bezoeken ze de site?
lees meer